Facebook

Cikkek

Gyakran találkozom vadászokkal akik bipodot szeretnének felszerelni a fegyverükre mert úgy gondolják hogy azzal majd könyebb lesz lőni. És igazuk is van meg nem is.

A standard méretű bipodok a fekve lövésnél jelentenek gyors és biztos megtámasztást a fegyverünknek, de vadászat közben csak a legritkább esetbenfordul elő a fekve lövés.Az előre felhajtott bipodra viszont rá tudjuk támasztani a fegyvert – soha ne támasszuk fel a csövet -, és ha elég hosszú lábakkal vásároltuk, a földön ülve is nagyon jól használható.

Ha a gépjármű motorház tetejérő llövünk, ami szinte minden esetben lejt valamerre, nehéz a beállítás, veszélyben van a szélvédő – csőszájfékeke használatakor meg főleg -, lövéskor a fegyver elrugja magát a letámasztási feluletről, előfordulhat hogy ott marad a két lábnyoma a lemezen, ilyenkor a kisebb nagyobb lőzsákok jelentenek megoldást. A zsákokat lehetőleg műanyag granulátummal töltsük, nem szívja magába a vizet és könnyű. Sportlövészetnél és taktikaifelhasználásnál már más a helyzet, itt nélkülözhetetlen a jóminőségű, stabil, több irányban állítható bipod. 


Image title

Természetesen ennek az eszköznek a használatát is tanulni kell, vannak különböző technikák amiket elsajátítva szinte bármilyen lőpozícióból eredményesen tudjuk használni. Az F -Class TR jellegű nagytávolságú versenyeken a súlykorlát miatt speciális anyagokból, fix, tehát nem felcsukható változatokat használnak, az Open kategóriában pedig nagyon futurisztikus kinézetű, akár 12 -15 kg súlyú„lebetonozott „ első állványok is használatosak..


Az alsó képen egy.50 BMG caliberű Big Bore versenyfegyver látható.

Image title
Keresés folyamatban...
Rendezvények
Minősítő verseny, Vadászverseny2015-03-25 19:44:14  Május 16. 09.00.-tólMinősítő verseny,100m., + Precíziós verseny
  Május 17. 09.00-tólVadászverseny I.forduló
BRSE Precíziós verseny2015-03-25 19:43:09Április 11. 09.00.-tólMinősítő verseny, 100m., +Precíziós verseny